Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktualitások

Shift+R javítja ennek a képnek a minoségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minoségét.

Üdvözlet Mindenkinek

a "www-tokaj.eoldal.hu"-nevű weblapon!

Ezen az aloldalon szívem szerint, mindig, minden nap beírnám a legfrissebb Tokajjal és a tokajival kapcsolatos híreket, ámde ezt én mégsem tehetem meg. Egyrészt azért, mert sajnos kevés az erre fordítható szabadidőm. Másrészt azért, mert a rendszeres hírközlést esetleg az ingyenes tárhelyet biztosító eOldal.hu nevű internetes cég félreértené és haszonszerző, kereskedelmi tevékenységnek tekintené, ami őnáluk a felhasználók számára tilos és emiatt ezt az amatőr „TOKAJ" honlapot hosszabb-rövidebb időre leblokkolná, vagy netán végleg törölné.

A fentiek miatt minden kedves web-vendégem megértését kérem és a becses figyelmükbe ajánlom Tokaj település hivatalos honlapját, a "www.tokaj.hu"-t, valamint az önkormányzat "Tokaji Hírek"nevű havi lapját, mely online-módon is elérhető! Az aktuális rendezvényekről általában már az előző hónapban említést tesz a hegyaljai település saját újságja.

Sok szóbeli információ és számos színes prospektus szerezhető be személyesen a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye KözösTurisztikai Desztináció központi irodájában, ami Tokajban, a Serház és a Rákóczi utca sarkán található. A különböző programoknak a Neten is utána lehet nézni, mert a Tourinform munkatársai folyamatosan frissítik a "www.tokaj-turizmus.hu"-weboldalt.

Tájékozódhatnak az érdeklődők a borokkal kapcsolatosan a "www.tokaj-tokaji" portálról, vagy személyesen Tokaj, Dózsa György utca 2. alatt, a helybéli Borok Házában, amely a Tokaj-Hegyaljai Borút Egyesület és a Tokaj-Reneicanse, azaz a Tokaji Nagyborok Egyesületének központja. Ebben az épületben található egy időszakosan működő borospince és megtekinthető itt egy interaktív kiállítás, de egyúttal ez a Hegyközség irodája is.

A Kopasz teértékeiről és a hegyre vezető úgynevezett Borostyán-tanösvényről, valamint a Tisza-Bodrog torkolatnál kezdődő Bodrogzug számtalan rejtett szépségéről, a Tisza-szabályozás után létrejött holtágak kincseiről az Aggteleki Nemzeti Park honlapján lehet keresgélni, mivel a BAZ megyei védett objektumok őhozzájuk tartoznak.

A természetvédelemmel kapcsolatos információkkal az Észak-Magyarországi Vízügyi és Környezetvédelmi Hivatal honlapja is foglalkozik. A vízisportokkal kapcsolatban a "www.tokaj-bodrogzug" nyújt felvilágosítást, de felkereshető a "www.tokajvizitelep.hu" és a "www.vizitura.hu" weblap is.

Minden évben január 22 a Magyar Kultúra Napja! 

Országszerte megemlékezés lesz arról, hogy 2015-ben már 192 éves a magyar HIMNUSZ! Ez az a költemény, amelyben Kölcsey Ferenc (az egykor Szatmárcsekén élő és a védett, kopjafás temetőben nyugalomra helyezett reformkori költőnk) az összes magyar helység közül egyedüliként Hegyalja névadó-települését, Tokajt és a világhíres bort adó növényt, a szőlőt említette meg. Ezzel a egyetlen verssorral Tokaj település neve minden magyar számára ismertté vált és remélhetőleg honfitársaink memóriájából örökre kitörölhetetlen lesz!  

 „Értünk Kunság mezején ért kalászt lengettél,

    Tokaj szőlő vesszején nektárt csepegtettél..."

Shift+R javítja ennek a képnek a minoségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minoségét.

"ISTEN, ÁLDD MEG, A MAGYART!"